29. května 2012

Čočkový sambár s dýní a lilkem

250 g čočky,0,5 lžičky pískavice, čili řeckého sena,250 g dýně a lilku,0,5 lžičky turmeriku nebo kari koření,trochu citronové šťávy,2 lžíce kokosového krému nebo 3 lžíce nastrouhané kokosové dužiny,1-2 chilli papričky, zbavené semen a pokrájené, lžička mletého chilli, 2 lžičky mletého kmínu,1-2 lžičky mletého pepře,lžička skořice,lžička mletého koriandru,lžička mletého zázvoru,2-3 lžíce oleje,0,5 lžičky hořčičných semen, lžička kurkumy,stroužek česneku,sůl
Čočku namočíme a necháme nabobtnat a pak ji uvaříme s řeckým senem do měkka. Kousky dýně a lilku uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou a turmerikem nebo kari.Měkkou zeleninu vyjmeme cedníkem a dáme k čočce, přidáme kokosový krém, chilli, kmín, pepř, skořici, koriandr, zázvor a osolíme a ještě asi 5 minut povaříme.Na pánvi rozpálíme tuk a pomalu na mírnějším ohni opékáme hořčičné semínko, kurkumu a utřený česnek, až začnou semena pukat. Obsah pánve smícháme s čočkou a ještě krátce povaříme a podle chuti dosolíme.Podáváme s uvařenou rýží nebo jako pikantní přílohu různých pokrmů. 


 

Žádné komentáře:

Okomentovat