29. května 2012

Kuřecí kari

600 g kuřecího masa bez kostí a kůže, nakrájeného na kostky,3 lžíce oleje,2 cibule, nakrájené nadrobno,lžička zázvoru,0,5 lžičky mletého pepře,lžička chilli,0,5 lžičky mleté skořice,0,5 lžičky mletého hřebíčku,lžička turmeriku nebo kari koření,4 lžíce kokosového mléka nebo krému,voda na podlití, přibližně 500 ml,sůl,hrst lístků koriandru nebo petržele
Cibulku osmahneme, přidáme sušené koření a pražíme asi pět minut. Přidáme kousky kuřete a opečeme je ze všech stran. Zalijeme kokosovým mlékem, vodou, osolíme a na mírném ohni dusíme do změknutí masa a zahuštění šťávy. Měla by se vydusit asi na polovinu.Kari posypeme koriandrem a podáváme s rýží basmati. 


Žádné komentáře:

Okomentovat