29. května 2012

Kuřecí tikka masala

4 kuřecí prsíčka bez kostí a kůže, asi 600 g,kelímek jogurtu, lžička mletého zázvoru,lžička mletého chilli,lžička garam-masaly, lžička mletého koriandru,špetka kurkumy,šťáva z  citronu,2 lžíce přepuštěného másla nebo oleje + trochu oleje na potření grilovací mřížky,2 cibule, nakrájené na jemno,3 stroužky utřeného česneku,chilli paprička, zbavená semen a usekaná,lžíce mleté papriky,sůl,250 ml smetany na šlehání,2 lžíce rajčatového protlaku, nemusí být

 Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Jogurt smícháme s kořením a citronovou šťávou. Kousky kuřete naložíme do připravené směsi, přikryjeme a necháme několik hodin, nejlépe přes noc marinovat.Rozpálíme si gril, grilovací mřížku potřeme olejem a maso z obou stran ogrilujeme. sPři grilování pod maso vložíme tácek na zachycení šťávy z kuřete. V kastrole na másle nebo oleji osmažíme cibuli a česnek do zlatova, přidáme posekanou chilli papričku, opět osmahneme, poprášíme mletou paprikou, promícháme a zalijeme smetanou a šťávou z kuřete, případně dolijeme trochou vody. Pro barvu můžeme přidat trochu rajčatového protlaku, který také krátce osmahneme, a teprve pak zalijeme smetanou. Osolíme a provaříme asi 15-20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Asi 10 minut před koncem varu vložíme do omáčky grilované kuře a společně dovaříme. Podáváme s rýží nebo indickým chlebem nán. 


Žádné komentáře:

Okomentovat