26. dubna 2012

Šulky aneb zelné závitky

500 g vepřové mleté plece, hlávka bílého zelí ,2 hrnky klasické rýže, střední rajský protlak ,sklenice kysaného zelí bobkový list ,nové koření ,červená sypaná paprika ,sůl ,feferonky

Omytou a očištěnou celou hlávku zelí ponoříme do většího hrnce s vodou a vaříme. Během vaření odkrajujeme z hlávky list po listu, až odkrojíme košťál. Mleté maso osolíme, okořeníme a promícháme s nevařenou rýží a s rajským protlakem. Směs zabalíme do uvařených listů z hlávkového zelí. Naplněné závitky postupně navrstvíme s kysaným zelím do hrnce a to tak, že na dno hrnce vyskládáme závitky a na ně dáme vrstvu kysaného zelí a bobkový list, opět závitky a zelí, až se celý hrnec naplní. Pak zalijeme vodou a vše dusíme do změknutí.


Žádné komentáře:

Okomentovat