24. dubna 2012

Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím

250 g vepřového bůčku (popř. hotových škvarků), 500-600 g syrových brambor, 250-300 g vařených brambor (z minulého dne), 1-2 vejce, 200 g hrubé mouky, 300 g sterilovaného červeného zelí, středně velká cibule, kmín, cukr, ocet, sůl

Vepřový bůček nakrájíme na kostičky a vložíme do kastrolu. Mírně podlijeme vodou a zvolna škvaříme. Vařené i syrové oškrábané brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Zamícháme a pomocí lžíce tvoříme noky, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě. Když jsou škvarky téměř zlatavé, přidáme najemno nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Přidáme červené sterilované zelí, kmín, sůl, cukr a podle potřeby dochutíme octem. Uvařené noky,chlupaté knedlíky, vložíme do této směsi a krátce prohřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat