22. dubna 2012

Kaldoun

drůbky z kachny, krůty, kuřete (krky, křídla, žaludky), 80 g širokých nudlí ,100 g kořenové zeleniny, 2 lžíce másla, malá cibule, lžíce hladké mouky, mletý bílý pepř, muškátový oříšek, sůl ,vaječný žloutek, 65 ml mléka, čerstvá petrželka 

Drůbky řádně očistíme, opláchneme. Vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme doměkka. V kastrolu na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme přecezeným vývarem, jíšku dobře rozmícháme, okořeníme a povaříme. Poté přidáme drůbeží maso zbavené kostí a zeleninu zbylou z přecezeného vývaru. Vložíme předem uvařené široké nudle. Nakonec vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a krátce povaříme. Porce polévky ozdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat