27. dubna 2012

Ražniči

500 g panenské vepřové nebo vepřové kýty, 80 g cibule, 80 g anglické slaniny, 120 g žampiónů sůl, mletý pepř, olej,4 bramboráky, naložená červená řepa,celerový salát, strouhaný křen na oblohu

Maso a slaninu nakrájíme na malé plátečky, maso naklepeme, cibuli nakrájíme na silnější kolečka,žampióny očistíme, malé necháme v celku, větší podle potřeby půlíme nebo rozčtvrtíme (nemámeli žampióny, nahradíme je oloupanými kousky jablek). Na kovové jehly napichujeme střídavě maso, slaninu, cibuli a žampióny nebo jablka. Směs napichujeme volněji, aby se maso lépe propékalo. Napíchanou směs osolíme, opepříme a v oleji po všech stranách opékáme do měkka. Zvlášť si upečeme dobře ochucené bramboráky, do každého sesuneme obsah jedné opečené jehly, přeložíme a sesuneme na talíř. Obkládáme červenou řepou, okapaným celerovým salátem a strouhaným křenem.

Žádné komentáře:

Okomentovat