26. dubna 2012

Bramborová roláda s uzeným masem

400 g vařených brambor, 150 g polohrubé mouky ,2 vejce ,sůl ,mouka na vyválení ,200 g uzeného masa (krkovička či plec), menší cibule, 2 stroužky česneku ,tuk na smažení 
Vychladlé brambory najemno nastrouháme přímo na vál. Přidáme mouku, vejce a sůl. Zpracujeme na hladké vláčné těsto, které položíme na mikroten a velmi pečlivě je vyválíme na plát o síle 4-5 mm. Osmahneme uzené maso s cibulkou a česnekem. Tuto směs naneseme na připravený plát těsta. Zavineme a okraje rolády upevníme motouzem. Roládu vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme asi 15 minut. Poté odstraníme mikroten a nakrájíme z rolády úhledné plátky. Jednotlivé porce doplníme bílým nebo červeným sterilovaným zelím. Příloha: bílé a červené sterilované zelí. 

Žádné komentáře:

Okomentovat