24. dubna 2012

Bílé fazole nakyselo

400 g bílých fazolí, 100 g mrkve, 100 g petržele, 100 g celeru, cibule, 3 stroužky česneku ,4 bobkové listy, snítka tymiánu, malá brambora 20 g másla, mletý pepř, sůl ,trochu vinného nebo jablečného octa, velká cibule, olej na smažení, 4 vejce

Opláchnuté bílé fazole necháme 24 hodin namočené, poté dáme pozvolna vařit s očištěnou a na větší kusy nakrájenou zeleninou, bobkovým listem a tymiánem. Až budou fazole téměř měkké, nastrouháme do nich bramboru, která nám vše pěkně zahustí a provaříme alespoň 5 minut. Na závěr zjemníme máslem, ochutíme pepřem, solí a octem. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme v oleji dozlatova, vyjmeme a necháme okapat na papírovém ubrousku a ozdobíme. Podáváme se sázeným vejcem. 


Žádné komentáře:

Okomentovat