24. dubna 2012

Hovězí roštěná na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

800 g hovězího vysokého roštěnce, 4 stroužky česneku ,0,5 cibule ,50 ml oleje, 100 g másla, sůl ,
špenát :1 kg mraženého listového špenátu, velká cibule, 2 lžíce mouky, 4 stroužky česneku ,2–3 vejce ,olej ,sůl
bramborové knedlíky : 1 kg brambor, 2 vejce lžíce mléka,  400 g hrubé mouky, 3 lžíce hrubé dětské krupičky, sůl

Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky, rozklepeme a osolíme. V kastrolu rozpálíme olej, opečeme na něm plátky masa z obou stran, vyjmeme je a dáme stranou. Na rozpáleném oleji po mase zpěníme najemno nakrájenou cibulku a ihned vložíme maso zpět, přidáme nasekaný česnek a část másla. Až se máslo rozpustí, podlijeme vodou tak, aby bylo maso akorát zakryté, přiklopíme poklicí a dusíme do změknutí. Na závěr zjemníme máslem.
Špenát : Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, zasypeme moukou, zarestujeme do růžova a vložíme špenát, osolíme. Jakmile špenát pustí šťávu, přidáme nasekaný česnek a chvilku podusíme, vmícháme vajíčka a podáváme. 
Bramborové knedlíky : Brambory, den předem vařené ve slupce, oloupeme, nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle, v míse je osolíme a smícháme s vejci rozšlehanými ve lžíci mléka. Brambory přendáme na vál posypaný moukou a postupně do nich zaděláváme mouku s krupicí, až se těsto nelepí. Z těsta vytvarujeme šišky a vaříme je v osolené vodě asi 20 minut. 


Žádné komentáře:

Okomentovat