23. dubna 2012

Štrachanda

300 g vařených brambor, 20-30 g směsi sušených hub, 2-3 lžíce smetany, 1-2 vejce, 60-80 g krupice nebo hrubé mouky, cibule, stroužky česneku, kmín, majoránka, zázvor, sůl, 150 g škvarků nebo uzené maso, lžíce másla, strouhaná houska na vysypání 

 Sušené houby předem namočíme asi na 10-12 minut do směsi z vejce, smetany a krupice. Škvarky nebo uzené maso nasekáme a spolu s jemně nakrájenou cibulí lehce osmahneme. Přidáme sůl, česnek, kmín, majoránku a zázvor. Pekáček vytřeme syrovým máslem a vysypeme strouhanou houskou. Po celé ploše pekáčku rozložíme na plátky nakrájenou polovinu vařených brambor. Přidáme směs osmažených škvarků a překryjeme zbytkem brambor. Zapečeme a poté přilijeme směs namočených hub. Zvolna dopečeme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat