23. dubna 2012

Pivní štrůdl s jablky

350-400 g hladké mouky, 1/4 balíčku prášku do pečiva, 100 g 100% tuku, vejce ,80 g cukru, špetka soli ,200 ml 8% piva ,mouka na vyválení
 náplň : 350-400 g jablek, 100 g cukru, 50 g rozinek, 50 g kandovaného ovoce, 50 g ořechových jader, skořice 


Na vál přesejeme mouku a smícháme s práškem do pečiva. Přidáme vejce, rozmačkaný 100% tuk, pivo, špetku soli, cukr. Vše zpracujeme v tužší těsto, které necháme v chladu asi 1 hodinu odležet. Poté je rozválíme na 3 mm silnou placku a rozpůlíme ji. Naneseme na ni směs nakrájených jablek, drcených ořechů, rozinek a kandovaného ovoce. Posypeme cukrem, smíchaným se skořicí. Pečlivě přehneme, lehce stiskneme a přeložíme na pečicí plech. Na povrchu těsto několikrát propíchneme špejlí. Vložíme do středně vyhřáté trouby a dozlatova upečeme. Hotový závin lehce potřeme pivem a pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat