25. dubna 2012

Hanácké hruškové vdolky

400 g hladké mouky ,15 g droždí, 150 ml smetany, 20-30 g cukru ,50 g másla ,vejce ,sůl ,mouka na vyválení
na náplň : 300 g hrušek, 3-4 lžíce cukru ,měkký tvaroh, 200 ml kysané smetany, práškový cukr 


Do mísy přesejeme mouku, do které uděláme důlek. Vložíme do něj rozdrobené droždí, cukr a zalijeme částí vlažné smetany. Dáme na teplé místo lehce nakynout. Poté přidáme vejce, rozpuštěné máslo, sůl a zůstatek nahřáté smetany. Dobře vypracujeme na hladké vláčné těsto. Nádobu přikryjeme utěrkou a opět dáme na teplé místo dostatečně vykynout. Poté těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 12 dílů, které zakulatíme a vytvarujeme na placky. Necháme je opět krátce vykynout a v troubě na pečicím plechu po obou stranách opečeme. Vdolky pak doplníme rozvařenými hruškami s cukrem, posypeme tvarohem a přelijeme kysanou smetanou. Podle chuti posypeme práškovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat