22. dubna 2012

Pucíková polévka

150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), lžíce oleje nebo sádla ,150 ml smetany, vejce, 3-4 lžíce hrubé mouky, hrst sušených hříbků ,sůl, dobromysl, petrželka

V hrnci rozpálíme tuk a osmahneme na něm očištěnou, omytou a najemno nakrájenou zeleninu. Zalijeme vodou, přidáme sušené hříbky, osolíme a povaříme. Z vejce a hrubé mouky připravíme husté těsto, z nějž pomocí malé lžičky tvoříme malé nočky a vkládáme je do vařící polévky. Jakmile nočky vyplavou, přilijeme smetanu, okořeníme dobromyslí, dosolíme a krátce povaříme. Polévku podáváme ozdobenou najemno nasekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat