4. července 2012

Židovský penicilín

větší kuře,20 až 30 dkg prorostlého hovězího žebra,morková kost, sůl, 6 zrnek černého pepře, snítka libečku, snítka petržele,kmín, bobkový list, kulička nového koření,malá zelená paprika, mrkev, celer,petržel, malé pevné rajče, vegeta, masox,kostka slepičího bujónu, malý plátek čerstvého zázvoru, 6 rozinek, nudle -nejlépe domácí, protože ty mají úplně jinou chuť
Do studené vody dáme hovězí žebro a morkovou kost. Do kusu plátna dáme mrkev, celer, petrželový kořen, libeček,petrželovou nať, zelenou papriku, ze které jsme odstranili jádřinec, bobkový list,rajče, které jsme propíchli vidličkou, plátek zázvoru a rozinky. Zavážeme provázkem a přidáme do hrnce. Do vody přidáme pepř, trochu vegety, 1/4 kostky masoxu,1/2 kostky slepičího bujónu a zvolna přivedeme k varu. Vaříme asi 1/2 hodiny.Pak přidáme kuře a vaříme, až je vše měkké a maso jde dobře od kosti. Pak kuře vyjmeme a ostatní polévku dále vaříme na mírném ohni. Kůži z kuřete odstraníme a dáme stranou k jinému použití.Kuřecí maso obereme od kostry a nakrájíme na kousky. Ty rozdělíme do 4 talířů nebo ještě lépe misek. Vyjmeme hovězí žebro, morkovou kost a plátno se zeleninou a uschováme k jinému použití. Na struhadle nakrájíme delší nudličky mrkve a petržele, ale ne moc, jen aby polévka dostala zlatou barvu a správný šmrnc. Ty pak přidáme spolu s domácími nudlemi do polévky a vaříme, až jsou nudle uvařené. Dosolíme, ale asi nebude třeba, protože už tam je vegeta, masox a bujón, přivedeme velmi krátce k varu, (protože nic není odpornějšího, než vlažná polévka),nalijeme ji do připravených misek a polévku ozdobíme usekanou petrželkou nebo pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat