3. července 2012

Zeleninová hedvábna polévka

Na másle osmažíme dorůžova 1 malou cibulku, přidáme na struhadle s velkými otvory nastrouhanou či nožem nakrájenou kořenovou zeleninu, ale také kapustu,kedlubnu, pórek a 2 stroužky česneku.Všeho dohromady asi 20 dkg. Dáme osmažit na cibulku a zalejeme 1/21 horké vody a necháme dusit cca 20 minut. K tomu přidáme kostku masoxu a necháme ještě chvíli podusit. Potom můžeme buď rozmixovat nebo prolisovat přes cedník. Zalijeme 1 litrem horké vody a přidáme na špičku nože muškátového květu a necháme vařit. Do jedné malé lahvičky smetany „Kapucín" přidáme polévkovou lžíci hladké mouky, rozšleháme a nalijeme do vařící polévky, povaříme. Protože jíme i očima,přidáme lžíci hrášku a dva pokrájené žampiony. Dochutíme solí dle potřeby a podáváme se smaženou houskou.

Žádné komentáře:

Okomentovat