2. července 2012

Šťovíková hovězí polévka

Uvaříme čistý hovězí vývar, do kterého přidáme 1 kostičku masoxu. Když je maso měkké, vyndáme ho a nakrájíme. Do vývaru dáme na kostičky nakrájené brambory.Ty vaříme zvlášť a než se nám uvaří,můžeme si připravit šťovík. Ten jsme natrhali někde na louce (na jaře je obzvlášťkřehký). Šťovík opereme, očistíme listy od stonků, pokrájíme na menší kousky, abychom porušili jejich hrubou strukturu,a osmažíme na másle. Šťovíku dáme dvě plné hrsti. Mezitím se uvařily brambory, které přidáme do vroucí polévky. Společně s nimi vyklepneme 3 až 4 celá vejce,která necháme srazit a potom vařečkou opatrně zamícháme, aby se trochu roztrhala.Poté přidáme smetanu zadělanou moukou a necháme dále povařit. Nakonec přidáme na másle osmažený šťovík a necháme přejít varem. Pokrájené maso vrátíme zpět. K polévce lze přikusovat chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat