1. července 2012

Klokánková polévka

Ve vodě vaříme sůl, kmín, dva očištěné brambory a hrst sušených hub. Když jsou brambory a houby měkké, připravíme si jíšku a osmahnutou cibulku a polévku zavaříme.Pak do polévky přidáme předem uvařené „klokánky". Klokánky: připravíme si bramborové těsto ze 2 syrových brambor,hrubé mouky a soli (syrové brambory nastrouháme a mouky dáme tolik, aby vzniklo těstíčko, podobné jako na „chlupaté" knedlíky). Z těsta nabíráme lžící malé kousky a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme asi 7 minut, pak je slijeme, propláchneme studenou vodou a hotové klokánky přidáme do polévky. Klokánky vaříme vždy zvlášť, jinak by polévka nebyla čirá.

Žádné komentáře:

Okomentovat