6. července 2012

Limonádová polévka

vývar z kostí (hovězí nebo vepřové) a kousek uzených žebírek nebo zbytky kůže po uzeném mase, koření (nové koření,bobkový list, pepř celý), nesolit, protože uzené je slané
Do čistého vývaru dáme 4 větší brambory (oloupané a nakrájené na větší kostky),kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer),malou lahvičku nakládané řepy (můžeme 1 s nálevem - sladkokyselý nálev), malou lahvičku zelí (může být jak kysané, tak sladkokyselé - kysané je lepší), asi 1 a 1/2 hrnečku fazolí (přes noc namočených,zvlášť uvařených). Dochutíme několika lžícemi sladkého kečupu, vegetkou, osolíme dle chuti. Vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. Když je vše hotové, zalijeme šlehanou smetanou (můžeme i zakysanou smetanou). Rozmícháme a můžeme podávat. Je růžová jako limonáda.

Žádné komentáře:

Okomentovat