1. července 2012

Žampiónová polévka

1,5 I neslaného vývaru z kostí nebo z masa, menší konzerva žampionů sterilovaných v přírodním nálevu, pórek, 1/4 sáčku mraženého hrášku, 2 vejce,lžička vegety, špetka soli, špetka pepře, 3 lžičky solamylu, 2 lžičky hladké mouky
V nesoleném vývaru krátce povařte žampiony. Větší rozkrájejte na půlky a na čtvrtky. Pak přidejte mražený hrášek a polévku zahustěte solamylem a moukou,které jste předem rozmíchali v trošce studené vody. Po zahuštění přidejte pórek nakrájený na tenká kolečka a koření. Až se polévka začne vařit, opatrně do ní nalejte metlou rozšlehaná vejce. Lijte zvolna,při okraji, ne do jednoho místa. Od této chvíle polévku nemíchejte; vejce se musí srazit do větších nazlátlých noků. S pečivem se hodí k rodinné večeři.

Žádné komentáře:

Okomentovat