2. července 2012

Ostrá cibulová polévka

cibule, 4 stroužky česneku, 40 g másla,2 lžíce polohrubé mouky, rajský protlak,mražené zelené fazolky, vývar z masoxu,oregáno, kabanos nebo točený salám,2 kelímky jogurtu, kelímek zakysané smetany, sůl, pepř
Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme prolisovaný česnek. Rozpálíme máslo a cibuli s česnekem necháme zesklovatět. Vmícháme polohrubou mouku a osmahneme. Přidáme rajský protlak a zelené fazolky. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Okořeníme oreganem a vaříme asi 20 minut. Kabanos rozkrájíme na plátky. Jogurt smícháme se smetanou, osolíme a opepříme. Kabanos přidáme do polévky a povaříme. Nakonec za stálého míchání přidáme jogurtovou omáčku.

Žádné komentáře:

Okomentovat