1. července 2012

Kuřecí polévka se žampióny

2 kuřecí křídla a drůbky, žampiony (5 ks), cibule, kořenová zelenina, podravka(2 polévkové lžíce), Flora ( čajová lžička), ovesné vločky (3/4 hrnku), maggi
Omyté maso uvaříme doměkka se 2 I vody,vyjmeme, necháme na talíři vychladnout,obereme a nadrobno pokrájíme. Mezitím do vroucího vývaru přidáme 2 polévkové lžíce podravky a vložíme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu (kousek celeru, 2 mrkve, petržel). Dále nadrobno nakrájenou cibuli a stejně najemno nebo na plátky nakrájené žampiony. Vše necháme doměkka povařit. Nakonec do polévky zavaříme propláchnuté ovesné vločky a rozmíchané vejce. Opět krátce povaříme a odstavíme.Polévka se dochutí trochou maggi, špetkou soli a lžičkou Flory. Ozdobí se sekanou petrželovou natí. Do hotové polévky se zpět vloží rozkrájené maso.

Žádné komentáře:

Okomentovat