1. července 2012

Babiččina falešná dršťková polévka

2 lžíce sádla (nebo olej či jiný tuk), hladká mouka, 3 stroužky česneku, vejce, kostka masoxu, sůl, maggi, majoránka,voda
Ze sádla nebo jiného tuku uděláme světlehnědou jíšku, do ní přidáme prolisovaný česnek. Potom do jíšky rozbijeme vejce a měchačkou rychle mícháme dokola,až se nám utvoří hmota. Do hmoty vlijeme 1,5 I vody, přidáme majoránku, masox a kvedlačkou kvedláme, dokud se voda nevaří. Z jíšky, kterou jsme připravili na začátku, se kvedláním vytvoří trhance podobné dršťkám a zároveň se jíškou polévka zahustí. Vše necháme povařit asi 10 minut, potom polévku odstavíme a dochutíme maggi kořením a solí.

Žádné komentáře:

Okomentovat