2. července 2012

Vajíčková sobotní polévka

olej a dětská krupička na jíšku, vejce,litr horké vody, zelenina dle sezony, sůl, kmín, 0,5 kostky masoxu, bylinky
Olej (nebo dietní ramu) rozehřejeme v rendlíku,přidáme dětskou krupičku (není-li, nahradíme krupicí hrubou moukou). Stále mícháme, až jíška ztmavne. Přidáme vejce a dál mícháme, než se vejce srazí. Přilijime horkou vodu, zamícháme, osolíme, okmínujeme (nešetříme kmínem). Přidáme očištěnou a na malé kostičky nakrájenou zeleninu (nejlepší je mrkev, květák, pórek, kapusta).Asi 10 minut vaříme. Můžete přidat 1/2 kostky masového vývaru.Hotovou polévku ochutíme pažitkou, petrželkou, v zimě řeřichou, vypěstovanou na buničině. 

Žádné komentáře:

Okomentovat