4. července 2012

Polévka z oranžové dýně

3/4 až 1 kg dužiny oranžové dýně, větší pórek, lžíce másla, kostka zeleninového bujónu, česnek dle chuti, sůl, zelená petrželka nebo pažitka, šálek mléka Tatra nebo smetana
Nakrájený pórek zpěníme na lžíci másla,necháme zesklovatět. Přidáme nakrájenou dýni a zalijeme 1 I vody. Přidáme kostku bujónu a vaříme. Když je dýně uvařená (což je asi za 15 minut), rozmixujeme (nejlépe ponorným mixérem). Přidáme mléko a po přejití varu ochutíme rozetřeným česnekem se solí, případně trochou podravky a něčím zeleným. Pokud chceme,aby polévka byla vydatnější, podáváme ji s osmaženou houskou. Bez housky je to skvělá dieta a doporučuji vařit větší množství, protože kdo ochutná - jeden talíř nestačí. 

Žádné komentáře:

Okomentovat