2. července 2012

Hrachová bramboračka bez jíšky

3 střední brambory a k tomu buď 0,5 sáčku mražené „jarní" nebo „mochovské"zeleniny, nebo syrovou zeleninu - mrkev, celer, cibule, kus květáku, česnek apod,sáček „Vitana" hrachová polévka, majoránka , utřený česnek, kmín
Zeleninu a oloupané rozkrájené brambory uvaříme asi v 1 1/21 vody spolu s majoránkou a kmínem téměř doměkka. Předem si v hrníčku rozmícháme ve studené vodě „sáčkovou" hrachovou polévku, která nám později nahradí jíšku. Odstavíme hrnec a necháme mírně vychladnout (asi 5 až 10 minut). Potom vlijeme hrachovou směs do polévky a vše znovu provaříme asi 5 až 10 minut a promícháváme,aby se hrachovka nepřichytila ke dnu. Případně dosolit dle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat