6. července 2012

Houbová polévka ze sušených hub

4 až 5 oloupaných brambor nakrájených na kostičky, 30 až 40 dkg čerstvých nebo předem namočených sušených hub (žampiony, houby tvrdé - hřib pravý, křemenáč,podborovák, březák)
Brambory a houby dáme do hrnce, zalijeme asi 1 I vody, osolíme, přidáme kmín a vaříme 20 až 30 minut. Po změknutí přidáme litr až litr a půl mléka, povaříme. Nachystáme si do hrnku 1/4 I šlehačky, do které rozkvedláme 1 celé vejce a 2 lžíce polohrubé nebo hladké mouky. Tím zalijeme vroucí polévku a necháme přejít varem (pozor, při vlití šlehačky polévka kypí). Po odstavení přidáme nakrájený kopr nebo pažitku, nešetříme množstvím. Při podávání si můžeme dle chuti na talíři přioctovat.Polévka je velice osvěžující a dá se jíst i studená.

Žádné komentáře:

Okomentovat