4. července 2012

Hovězí polévka s červenou řepou

Uvaříme hovězí polévku se zeleninou.Vývar přecedíme. Maso z polévky umeleme,přidáme nadrobno nakrájenou cibuli,žloutek, sůl, pepř. Připravíme nudlové těsto s trochou vody. Vykrájíme malá kolečka a naplníme masovou náplní. Utvoříme taštičky, nebo spojíme konce, čímž nám vzniknou ouška. Vaříme ve slané vodě 10 až 12 minut; na mísu je dáváme promaštěné, aby se neslepily. Do přecezeného vývaru dáme uvařit oloupanou červenou řípu,nebo ji uvaříme zvlášť a vývar nalijeme do polévky. Okyselíme octem na mírně kyselou chuť. Na talíř dáme 4 až 5 oušek, zalijeme vývarem, můžeme dát lžíci kyselé smetany nebo kopeček šlehačky a zelenou petrželku

Žádné komentáře:

Okomentovat