16. září 2010

Žebírko po mexický

1 kg žebírek, lžička kakaa, lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky kmínu, sůl, 1/2 lžičky papriky, pepř, 1/2 lžičky oregána, 280 ml teplé vody, 2 lžíce medu, 2 lžíce šlehačky, citron, řeřicha na ozdobu

Nejprve žebírko upečeme dozlatova (asi 25 minut) a slijeme omastek. Kakao smícháme s moukou, kmínem, paprikou a přidáme oregáno, sůl, pepř, vodu a med. Tímto zalijeme žebírko a pečeme ještě asi 30 minut, dokud se omáčka nevypeče a maso nezměkne. Hotové žebírko pokrájíme na kousky a upravíme na talíř. Do omáčky v pekáči vlijeme šlehačku a přivedeme k varu. Hotovou omáčkou přelijeme maso.

Žádné komentáře:

Okomentovat