16. září 2010

Zapékané fazole se zeleninou

100 g suchých bílých, 100 g červených suchých fazolí, olej, cibule, stroužek česneku, 2 póry, 2 mrkve,1/2 salátové okurky, 100 g žampionů, 1 dl zeleninového vývaru, sůl, mletý bílý pepř, citron, 2 vejce, 1 dl smetany, kopr

Fazole namočíme alespoň den předem. Druhý den je ve stejné vodě uvaříme do poloměkka. Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pór nakrájený na kolečka, přikryjeme a dusíme několik minut. Poté přidáme mrkev nakrájenou na nudličky, okurku nakrájenou na kolečka a žampiony nakrájené na plátky a scezené okapané fazole. Podlijeme vínem, 2 dl vývaru z fazolí, opepříme, osolíme, přidáme šťávu z 1/2 citrónu, přikryjeme a při mírné teplotě dusíme 40 min. V zeleninovém vývaru rošleháme vejce, smetanu a nasekaný kopr. Do vymaštěné zapékací mísy rozložíme fazolovou směs, zalijeme vejci a ve vyhřáté troubě zapečeme. Podáváme pokapané šťávou z druhé půlky citrónu a se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat