17. září 2010

Vepřové kostky v česnekové směsi

1/2 kg vepřové kýty, 3 stroužky česneku, mleté nové koření, mletý pepř, tymián, malý kousek citronové kůry, drcený kmín, špetka majoránky, cibule, olej, lžíce hladké mouky

Vepřové maso naklepeme a nakrájíme na stejné kostky. Česnek rozetřeme, promícháme s kořením a s jemně nastrouhanou citronovou kůrou (předem omyté v horké vodě. Maso necháme odležet v ledničce do druhého dne, pak je vložíme na drobně nakrájenou na oleji zpěněnou cibuli a za stálého míchání opečeme. Podlijeme trochou vody a dusíme až téměř změkne. Mouku rozmícháme ve třech lžících vody, vmícháme k masu a dohotvíme. Podáváme s bramborovými knedlíky a se špenátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat