těsto : 180 g másla, 180 g cukru, baliček vanilkového cukru, špetka soli, 4 vejce, 350 g polohrubé mouky, 150 g mletých mandlí, 1/2 balíčku kypřícího prášku,
krém : 2 vejce, 30 g cukru, 200 ml smetany ke šlehání
Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky.
Těsto: Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se cukr rozpustí přišleháme vejce. Mouku promícháme s mandlemi a kypřícím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně. Vymažeme plech, troubu předehřejeme na 160 °C . Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz. Krém: Žloutky a cukr rozšleháme ve smetaně. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přimícháme do žloutkové smetany a rybíz zalijeme. Pečeme asi 40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat