20. srpna 2010

Zapékaný mišmaš

1 kg brambor, 40 dkg kuřecích prs, 20 dkg anglické slaniny, 20 dkg nivy, 3 ks póru, 250 ml smetany, 2 cibule, kousek másla, sůl

Brambory uvaříme ve slupce. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a uvaříme do měkka. Mezitím si připravíme další ingredience orestujeme kuřecí maso nakrájené na plátky orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli na kostičky nakrájíme anglickou slaninu a nivu. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kouskem másla vymažeme pečící mísu. Do pečící mísy vkládáme postupně (od spoda): uvařený pórek polovinu brambor (osolíme), polovinu orestované cibulky orestované plátky masa nakrájenou slaninu zbytek brambor (osolíme) zbytek orestované cibulky celé zalijeme smetanou Přiklopené vložíme do trouby na 220 C  a pečeme cca 30 min. Poté na vrch přisypeme nakrájenou nivu a bez poklopu dopečeme 15 min.

Žádné komentáře:

Okomentovat