17. srpna 2010

Španělské ptáčky z kuřecího masa

kuřecí prsa,šunka (debrecínka), vařené uzené , anglická slanina, sojová omáčka, horčice, okurky, koření (paprika, vegeta)

Kuřecí prsa podélně rozřízneme, ale ne až do konce, tak aby vznikl velký plátek. Pak už posutupujeme jako při výrobě španělských ptáčků. Osolíme, potřeme po obou stranách sojovkou. Poté z vniřní strany okořeníme (paprika, gril. koření nebo dle fantazie ) a potřeme hořčicí, poklademe šunkou (nebo debrecínkou) a přidáme nakrájenou okurku, kousek angl.slaniny s párkem nebo uzeným. Celé pak zabalíme jako rolku a prošpikujeme dřevěnými párátky. Na zpěněnou cibulku poklademe "ptáčky" do pekáčku a dáme zapéci do trouby. Během pečení přiměřeně podléváme vodou, pro chuť sosu můžeme přidat 2-3 stroužky česneku a kousky angl.slaniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat