20. srpna 2010

Zapékané těstoviny s debrecínskými parky

 italské různobarevné vrtule, fleky, vepřové sádlo, cibule, debrecinské párky, sůl, pepř černý mletý, celý kmín, červená sladká paprika, granulovaný česnek, mléko, vejce, rajče, směs koření na těstoviny kečup sladký, sýr eidam blok 30%

V osolené vodě dle návodu výrobce uvaříme 400 g těstovin-fleků a 250 g italských různobarevných těstovin-vrtulí. Doba vaření cca 5-6 minut. Poté scedíme a propláchneme vlažnou vodou, aby se těstoviny nelepily a necháme důkladně odkapat. Pak vezmeme pánev kam dáme 4 polévkové lžíce vepřového vyškvařeného sádla, které necháme rozpustit. Pak přidáme najemno nakrájenou středně velkou cibuli a mírně osmažíme, tak aby cibulka byla lesklá. Vložíme na kolečka o tl. cca 4 mm nakrájené debrecínské párky (6 nožiček) a necháme osmažit, tak aby pustily do tuku šťávu. Poté přidáme koření-sůl,černý mletý pepř,sladkou červenou papriku, sladký kečup, celý kmín a necháme na mírném ohni podusit. Mezitím nám těstoviny mírně schladly a tak na dno pekáče rozprostřeme vrstvu vrtulí(tak 3cm) na které dáme vrstvu osmažené uzeniny s kořením, jemně posypeme nastrouhaným eidamem, posolíme, posypeme kořením na těstoviny. Dáme další vrstvu a to fleků, vrstvu uzeniny a tak to střídáme až do vrchu pekáče a nebo co nám stačí suroviny. Vrch posypeme jemnou vrstvou nastrouhaného eidamu a prolejeme rozšlehanými vejci s mlékem, cca 2 dcl. Pak nasypeme silnější vrstvu nastrouhaného eidamu a navrch nalejeme již pouze rozšlehaná vejce, cca 3 kusy, tak aby nám po zapečení vznikla pěkná kůrka. Vrch posléze ozdobíme na kolečka nakrájenými rajčaty. Toto jemně posypeme granulovaným česnekem a dáme do předehřáté trouby k zapečení, kde na 150 stupňů toto pečeme cca 20 minut. Poté podáváme s možnou přílohou a to kyselými okurky.

Žádné komentáře:

Okomentovat