17. srpna 2010

Vepřový steak zapečený

130 g vepřová pečeně bez kostí, sůl, olej, vývar, máslo, šunka, broskve kompotované, sýr tvrdý

Z opláchnuté,vykoštěné,vepřové pečeně-střední časti ukrojíme řez-plátek o potřebné hmotnosti,mírně jej naklepeme,osolíme a potřeme olejem. Nechame krátce odležet. Připravené plátky pečeme na grilu nebo na panvičce.Opečené potřeme máslem.Výpek zastříkáme vývarem a dobře provaříme.Do vhodné zapékací misky,vymazané máslem, vložíme opečené plátky masa,na ktere položíme plátek šunky,půlku kompotované broskve a překryjeme plátkem tvrdého sýra.Zapečeme v troubě.Zapečené plátky vyjmeme, obě štávy smicháme,převaříme a při podávání porce štávou podleváme. Přílohy : různě upravené brambory, jemnější druh zeleninových salátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat