20. srpna 2010

Zapékané řízky se šťávou

750 g vepřové kýty, 3 vejce, sůl, olej na smažení
štáva : 200 ml vody, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžička vegety a koření (podle chuti)

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme, obalíme ve strouhance a ještě jednou naklepeme. Vajíčka rozšleháme a mírně osolíme. Řízky postupně namáčíme ve vajíčkách a z obou stran usmažíme. Připravíme si šťávu :  do vroucí vody přidáme všechny ingredience a důkladně promícháme. Usmažené řízky našikmo poskládáme do pekáče, zalejeme připravenou šťávou a pekáč zakryjeme alobalem. Pečeme asi půl hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat