Do mletého masa přidáme namočenou a vymačkanou žemli, vejce, strouhanou citrónovou kůru, sůl a pepř. Omočenou rukou tvarujeme menší ploché řízky, které po jedné straně poprášíme moukou. touto stranou je klademe do rozpáleného másla a opékáme po obou stranách dozlatova. Řízky vyjmeme, šťávu lehce zahustíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem z kostí, rozšleháme a dobře povaříme. Na každý řízek dáme malou kuličku čerstvého másla. Podáváme s bramborovou kaší.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
9. srpna 2010
Řízky z drůbežího masa
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat