9. srpna 2010

Marinované kuře smažené v těstíčku

kuře, 2 vejce, lžíce mouky, olej na smažení, lžíce Podravky - přísady do jídel

Marináda: smícháme citrónovou šťávu, olej, špetku, soli, pepř, lisovaný česnek, drobně nasekanou petrželovou nať, několik rozdrcených lístků rozmarínu a jeden menší bobkový list. Kuře rozkrájíme na porce, posypeme Podravkou, vložíme do porcelánové nádoby a zalijeme marinádou. Promícháme a dáme asi na 2 hodiny do chladničky; maso doporučujeme občas obrátit. Pak maso zbavíme dle potřeby přebytečné marinády a trochu jej přisolíme. Každou porci obalíme v těstíčku z  ušlehaných vajec a mouky a poté osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s plátky citrónu a hlávkovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat