13. srpna 2010

Pečený bůček

vyšší libovější bůček asi 15 cm široký, sůl, mletý pepř, chilli koření, 3 stroužky najemno rozsekaný česnek, 2 cibule, režná nit, 1-2 dl horké vody

Bůček nařežeme podélně (po kosti) asi na 1/2 až 3/4 cm silné listy. Každý řez prosolíme troškou soli, stejně tak troškou mletého pepře a zasypeme troškou rozsekaného česneku. Dle chuti přes jeden list můžeme přidat na špičku nože chilli koření. Pevně ovážeme režnou nití, vložíme do předehřáté remosky nebo pekáčku, obložíme nahrubo pokrájenými cibulemi. Podlijeme horkou vodou a pečeme dozlatova asi 1,5-2 hodiny. V případě potřeby podléváme menším množstvím další vřelé vody. Upečený bůček krájíme příčně (přes kosti).

Žádné komentáře:

Okomentovat