13. srpna 2010

Papriky plněné kuřetem

3 velké zelené, žluté nebo červené papriky, 55 g másla nebo margarínu, malá nadrobno nakrájená cibule, nadrobno nakrájený stonek celeru, stroužek rozetřeného česneku, 3 kuřecí řízky nakrájené na kostičky, 10 ml (2 lžíce) nadrobno nakrájené čerstvé petržele, sůl, čerstvě mletý pepř, 1/2 rozemletého starého chleba, 1-2 rozšlehaná vejce, 55 g strouhanky

Papriky rozřízněte na dvě stejně velké poloviny a odstraňte semínka. Pokud chcete, můžete stopky ponechat jako ozdobu.Máslo nebo margarín rozpusťte v hluboké pánvi a přidejte vejce, celer, česnek a kuře. Smažte na středním ohni asi 15-20 minut, dokud zelenina nezesklovatí a kuře nezměkne. Přidejte petržel a dochuťte solí a pepřem.Do směsi zamíchejte rozemletý starý chléb a vmíchejte tolik rozšlehaného vejce, aby směs držela pohromadě.Každou polovinu papriky naplňte touto směsí tak, aby ji trochu převyšovala. Papriky položte do zapékací mísy těsně vedle sebe.Do mísy nalijte tolik vody, aby voda sahala asi centimetr nad papriky. Mísu přikryjte a pečte asi 45 minut v troubě předehřáté na 180°C, u plynové trouby na stupeň 4, dokud papriky nejsou hotové.Každou půlku posypte strouhankou a dejte je pod předehřátý gril, dokud se nezbarví do zlatohněda. Okamžitě podávejte.
Variace: Místo malé cibule použijte jarní cibulky. Do náplně přidejte nadrobno nasekané oříšky nebo vypeckované černé olivy.

Žádné komentáře:

Okomentovat