13. srpna 2010

Pečená krůta s omáčkou

2 kruti stehna, trochu maty, trochu petrzele, olej, sul, spetku paprika, pepr, majoranka, voda a treba i celou cuketu to zalezi na tom kolik se ji tam vejde, mata muze byt s i bez klacku to znamena ze muzou byt i jenom listky kdyz date i klacek chut je palcivejsi

Rozmrazenou krutu dame do hrnce nebo na pekac, podlijeme olejem a zalijeme vodou, tak ze je z kruty videt jenom kousek na vrchu. Dale pridame koreni,vseho stejne asi az na sul, ale klidne podle chuti muzete. Vse zakryjte poklici nebo pekacem a pecte v troube alespon dve hodiny, 1x otocit. Pak krutu vyndejte a samotnou pecte v troube dokud neni upecena bez oleje jen tak na sucho. Mezitim sos ktery mate rozmixujte v mixeru a mate omacku. Podavejte s knedliky.

Žádné komentáře:

Okomentovat