13. srpna 2010

Pikantní kuřecí palačinky

8 kuřecích paliček, 150 ml oleje,100 g žampionů, 250 ml smetany, 50 g másla, cibule, 500 g těstovin, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky chilli, pepř, sůl, čerstvá bazalka na ozdobu

Do misky nalijeme olej a nastrouháme do něj česnek. Dochutíme půl lžičkou chilli, solí a pepřem a promícháme. Do připravené marinády naložíme kuřecí paličky a uložíme na půl hodiny do chladu. Marinované paličky přendáme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C asi 45 min. Můžeme je připravit také na grilu. Cibuli nakrájíme na kostičky,očištěné žampiony na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme cibulku, přidáme pokrájené žampiony a opečeme je. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Při mírné teplotě a za občasného míchání dusíme do zhoustnutí. Uvařené těstoviny promícháme s omáčkou a podáváme s kuřecími paličkami. Vše ještě ozdobíme bazalkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat