12. července 2010

Zeleninový kuskus

kuskus (hrubozrnná pšenice), olej, koření na kuskus (směs), fazole v tomatě, hrášek,sterilovaná kukuřice, rajče, okurka, balkánský sýr, olivy

Do misky (ideální miska z rýžového porcelánu s ryskami) nasypeme kuskus, přidáme kapku oleje a koření na kuskus dle chuti. Vše důkladně promícháme. Přidáme vroucí vodu tak, aby o pár milimetrů přelila obsah misky (nutno vyzkoušet ideální množství), vše dobře promícháme a přikryjeme např. talířkem. Než se voda vtřebá, nákrájíme si zeleninu do libovolných tvarů dle představ. Jakmile se všechna voda vstřebá, směs důkladně rozprostřeme. Postupně přidáváme zbylé ingredience /po krajích fazole v tomatě, uprostřed kukuřice, rajčata, do vzniklých skulin hrášek, posypat nakrájeným či nadrobeným sýrem a navrch nasekané olivy/. Připravené jídlo je zdravé, velmi syté a chutově bohaté. 

Žádné komentáře:

Okomentovat