Králíka přes noc namočíme do studené vody a poté odblaníme. Porce prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a posypeme novým kořením. Nastrouhanou zeleninu, cibulku, plátky citronu a maso opečeme na másle. Přidáme rajský protlak a pod pokličkou dusíme nebo v troubě pečeme doměkka. Králíka vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, přilijeme víno, dochutíme cukrem a dobře povaříme. Omáčku rozmixujeme nebo přecedíme na maso. Podáváme s opékanými bramborami nebo knedlíkem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. července 2010
Králík na slanině
1 králík, 200 g másla, 200 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 1 citron, 150 g slaniny, 40 g rajského protlaku, 5 kostek cukru, 3 dl červeného vína, 40 g hladké mouky, špetka nového koření, celý pepř, sůl
Králíka přes noc namočíme do studené vody a poté odblaníme. Porce prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a posypeme novým kořením. Nastrouhanou zeleninu, cibulku, plátky citronu a maso opečeme na másle. Přidáme rajský protlak a pod pokličkou dusíme nebo v troubě pečeme doměkka. Králíka vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, přilijeme víno, dochutíme cukrem a dobře povaříme. Omáčku rozmixujeme nebo přecedíme na maso. Podáváme s opékanými bramborami nebo knedlíkem.
Králíka přes noc namočíme do studené vody a poté odblaníme. Porce prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a posypeme novým kořením. Nastrouhanou zeleninu, cibulku, plátky citronu a maso opečeme na másle. Přidáme rajský protlak a pod pokličkou dusíme nebo v troubě pečeme doměkka. Králíka vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, přilijeme víno, dochutíme cukrem a dobře povaříme. Omáčku rozmixujeme nebo přecedíme na maso. Podáváme s opékanými bramborami nebo knedlíkem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat