12. července 2010

Králík na slanině

1 králík, 200 g másla, 200 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 1 citron, 150 g slaniny, 40 g rajského protlaku, 5 kostek cukru, 3 dl červeného vína, 40 g hladké mouky, špetka nového koření, celý pepř, sůl

Králíka přes noc namočíme do studené vody a poté odblaníme. Porce prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a posypeme novým kořením. Nastrouhanou zeleninu, cibulku, plátky citronu a maso opečeme na másle. Přidáme rajský protlak a pod pokličkou dusíme nebo v troubě pečeme doměkka. Králíka vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, přilijeme víno, dochutíme cukrem a dobře povaříme. Omáčku rozmixujeme nebo přecedíme na maso. Podáváme s opékanými bramborami nebo knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat