čerstvý zázvor 30-50 g, 4 papriky (žluté a zelené), 500 g mrkve, 300 g žampionů, zelené nebo sterilované fazolové lusky nebo hrášek (50 g), oříšky kešu, pepř, sůl, máslo nebo olej
Zázvor nakrájíme na malinké kousky (nebo ho nastrouháme) a vložíme do silně rozpáleného másla nebo oleje ve Woku, osolíme a opepříme ho (pozor - nepřepálit zázvor, cca 20 - 40 vteřin!). Zelené fazole nakrájené na kousky dlouhé cca 3 cm přidáme do Woku, zamícháme se zázvorem a slabě podlijeme vodou (cca 2 lžíce). Přiklopíme poklicí, stáhneme plamen na minimum a dusíme. Mezi tím nakrájíme karotku šikmo po délce na delší (cca 3-4 cm ) plátky. Po nakrájení přidáme do Woku a dusíme s fazolí. Pokud je málo vody, lehce podlijeme. Potom nakrájíme papriky na čtverečky cca 2 cm a po nakrájení celého množství přidáme do Woku a dále dusíme. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky, přidáme je do Woku a dusíme. Asi po 1 minutě přidáme oříšky kešu a vše dusíme do měkka podle chuti (nejlepší je lehce chrupavá mrkev - hlídat). Na závěr vše dochutíme solí a pepřem. Tato zelenina může být jak samostatna tak i jako příloha k masu nebo např. k volským okům (opepřeným a opaprikovaným). Varianta s hráškem vynechá fazole, takže do zázvoru dáme hned mrkev a jako poslední vložíme hrášek.
Žádné komentáře:
Okomentovat