12. července 2010

Zbojnický kuřecí steak se zeleninou

150 g vykostěného kuřecího stehna, 30 g  anglické slaniny, 30 g  hermelína, 30 g  žampionů, 100 g mražené kukuřice, 100 g mraženého hrášku, 50 g  másla, česnek, sůl, pepř, petrželovou nať, grilovací koření, sojová omáčka, hladká mouka, olej, 300 g brambor

Maso naklepeme, posypeme grilovacím kořením, opepříme a obalíme v hladké mouce. Po té osmažíme na oleji. Společně s masem orestujeme anglickou slaninu a žampiony. Po orestování přiložíme žampiony a slaninu na maso a přikryjeme plátky hermelínu. Celé zapečeme v troubě. Výpek zakápneme sojovou omáčkou a krátce povaříme. Brambory i se slupkou nakrájíme na tenká kolečka a osmažíme na oleji. Osmažená bramborová kolečka necháme okapat a smícháme je s máslem, solí, třeným česnekem a petrželkou. Mraženou zeleninu osmažíme na másle a osolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat