16. července 2010

Zapečené plněné cukety

několik menších cuket, vejce, měkký salám, sýr (eidam, balkán, mozzarella...), sůl 

Z menších cuket okrájíme slupku a vybereme zrnka. Do hrnce s vodou vložíme očištěné cukety tak, aby byly z půlky ponořené. Osolíme a přivedeme k varu. V momentě, kdy se voda začne vařit, cukety vytáhneme a necháme zchladit.Mezitím si můžeme připravit míchaná vejce, salám nebo sýr. Těmito ingrediencemi cukety dle libosti naplníme. Můžeme je použít jednotlivě nebo podle vlastní fantazie smíchat. Plněné cukety položíme na plech a zapečeme. Výsledek má opravdu neopakovatelnou chuť. Jako příloha se hodí pečivo, nejlépe bílé, můžeme však konzumovat i samotné. Fantazii se při vylepšování receptu meze nekladou.

Žádné komentáře:

Okomentovat