30. července 2010

Pizza koláč se zelím

40 dkg mouka hladká, 1 ks droždí, voda, bazalka (majoránka), sůl, anglická slanina (plátky), kysané zelí, 2 klobásy (maďarské), 1 balíček tvarůžků

V hrnku rozmícháme droždí v 1/2 dcl vlažné vody. Do mísy nasypeme mouku a přidáme rozmíchané droždí. Dolejeme vlažnou vodou a uhněteme těsto. Osolíme, přidáme bazalku, přikryjeme utěrkou a dáme na 20 min do tepla. Během této doby si na kostičky nakrájíme klobásy a smícháme s dostatečným množstvím odkapaného kysaného zelí. Plech nebo formu kterou použijeme pro pečení vytřeme máslem a vysypeme moukou. Nakynuté těsto roztáhneme po dně plechu (formy) tak, aby těsto přesahovalo okraje plechu asi o 2 cm. Těsto táhneme v tenké vrstvě. Do vzniklé vaničky z těsta položíme plátky anglické slaniny a na ni dáme směs zelí a klobásy. Podle chuti ještě dokořeníme. Na tuto náplň položíme kolečka tvarůžků. Takto naplněnou formu překryjeme tenkou vrstvou těsta a okraje spojíme se spodním přečnívajícím okrajem. Pečeme v troubě při 180°C asi 25 - 30 min. až je těsto křupavé.

Žádné komentáře:

Okomentovat