28. července 2010

Svíčková na smetaně tradiční

600 g svíčkové, 100 g tuku, cibule, 250 g kořenové zeleniny - mrkev,celer,petržel, sůl, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, špetka zázvoru, bobkový list, tymián, 1/3 kysané smetany, 2 až 3 lžíce hladké mouky, citrónová šťáva, brusinky , šlehačka

Maso vložíme do rozpáleného tuku a prudce opečeme. Vyjmeme a na tom samém tuku osmažíme do červena mrkev, celer a petržel nakrájené na kolečka. Přidáme maso, osolíme, přidáme cibuli a všechno koření. Dusíme 1 hodinu. Nezapomeneme podlévat vodou a ke konci necháme šťávu vysmahnout, aby měla omáčka pěknou barvu.  Měkké maso vyjmeme a zeleninu propasírujeme, zalijeme smetanou, zahustíme jíškou a přilijeme citrónovou šťávu. Nakrájené maso vložíme do omáčky a necháme ještě přejít varem.  Podáváme s knedlíkem a zdobíme brusinkami a šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat